Travesía Pas de Gegant

Travessa Pas de Gegant

La travessa de muntanya de llarga distància Pas de Gegant és un recorregut circular únic en tot el Pallars Sobirà. Aquesta comença a Sort, capital de comarca, i finalitza al mateix punt de partida. Tota ella transcorre dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Fitxa tècnica

  • Recorregut: Sort - Les Vernedes - Riu del Cantó - Soriguera - Llagunes - Serra de Freixa - Port del Cantó - Prat Muntaner - Refugi Comes de Rubió - Comarca de l’Orri - La Basseta - Pic de L’Orri - Les Collades - Barranc de Santa Ana - Bosc de la Obaga - Sort
  • Distancia: 45 km
  • Temps: 14h 30 min
  • Durada: 2 dies
  • Desnivell: + 1840 metres
  • Dificultat: Itinerari de travessa que cal planificar correctament. Requereix bon estat físic, encara que no presenta cap dificultat especial en la seva execució.
  • Època: primavera, estiu i tardor.

La travessa

Transcorre per un dels entorns més desconeguts, meravellosos i sorprenents del Parc Natural de l’Alt Pirineu, compta amb tota la diversitat de valors que ens ofereix el Parc , des de els fons de vall amb tota la seva esplendorosa vegetació a 600 metres d’altitud fins a l’alta muntanya on farem el cim més elevat de la ruta que és el Pic de L’Orri amb 2440 metres passant per pobles mil.lenaris, historia, cultura, boscos centenaris d’avets i pi negre, rius, torrents, tarteres, prats alpins, circs glaciars, valls, colls de més de 2000 metres i la majoria de fauna i flora representativa dels Pirineus.

El nom

Pas de Gegant fa referència entre d’altres, a llegendes i mites tan arrelats a la tradició i cultura dels Pirineus que des de la nit dels temps aquestes criatures mitològiques han format part de l’imaginari popular dels nostres ancestres que es reunien a explicar histories al voltant d’una foguera .

També cal dir que l’escriptor i excursionista Mossèn Cinto Verdaguer en la seva ascenció al Pic de L’Orri el dia 10 de Juliol de l’any 1882, quan el va veure, va dir: “És per dir-ho en una paraula, un Gegant sense cap”.

Recomanacions

Passar nit al Refugi Comes de Rubió. On podreu dutxar-vos, fer un bon sopar, descansar, esmorzar i ja recuperats de la primera jornada, reprendre la marxa.